Gefeliciteerd met een goede stap!Persoonlijk alarm

U heeft gekozen voor rust! Rust voor uzelf.

Rust voor degene waar u voor zorgt.

Rust voor uw omgeving.

Rust, omdat jullie allemaal weten dat, als het nodig is jullie elkaar te allen tijde kunnen bereiken.

 

Het alarm doet het thuis, op de fiets, in het bos, in de winkel overal in Europa.

Wat goed dat jullie daar moderne middelen als een persoonsalarm voor willen inzetten!

 

De moderne persoonsalarm (alarmknop of horloge) is een hele geruststelling! Niet alleen voor de drager, maar zeker voor de gezinsleden. Overal en altijd de mogelijkheid om hulp in te roepen. Uw dierbaren weten dat het goed met u gaat, ook al bent u niet in de buurt.

Het persoonsalarm is niet alleen nuttig voor ouderen, maar ook professionals die alleen op een locatie werken, voor sportlieden die alleen trainen in het bos en hondenliefhebbers die buitenaf de hond uitlaten: Een gebroken enkel kan ons allemaal gebeuren, je kan nu hulp inroepen als dat nodig blijkt.

Het drukken op de alarmknop hoeft niet gelijk professionele hulp in te schakelen. Je kunt deze alarmknoppen ook laten afgaan op de smartphone van een naaste. Je kunt meerdere nummers instellen, zodat er in bijna alle gevallen hulp wordt ingeschakeld.

Veel van deze persoonlijke alarmen hebben ook een functie, waardoor de hulpverlener / mantelzorger direct weet WAAR (d.m.v. GPS) de drager van de knop zich bevindt. Bij velen is een directe spraakverbinding mogelijk. De hulp kan dan direct geruststellend met de gebruiker praten.

Prepay alarmhorlogepersoonsalarm

Valalarm

Een heel nieuwe functie in een alarmknop is de sensor voor val-detectie. Deze sensor registreert wanneer er een snelle verticale beweging is: een val.

Er gaan dan waarschuwende piepjes af: het vooralarm. De gebruiker heeft een instelbare tijd om het vooralarm op de persoonsalarm af te zetten, voordat de hulptroepen gealarmeerd worden.

Wordt het vooralarm niet afgezet, dan worden de mantelzorgers gebeld.Zo’n val-detector gaat soms onnodig af (bijvoorbeeld als u snel gaat zitten). Omdat u met het vooralarm de mogelijkheid hebt om het externe alarm te onderdrukken, zullen uw naasten niet onnodig worden opgeschrikt.

Moderne systemen werken in en om de woning, maar ook overal ter wereld!

Dwaaldetectie

Heeft u iemand in de omgeving die er soms ongewild vandoor gaat? Mensen die (lichte) dementieverschijnselen vertonen, gaan graag “dwalen”. Ze hebben een verminderde ruimtelijke oriĆ«ntatie, zoals de hersenstichting dat noemt. De mensen zelf merken hier wellicht niet veel van. De huisgenoten of mantelzorgers ontdekken dat wel. Er zijn verschillende alarmknoppen in de handel waar een dwaaldetectie in is ingebouwd: komt de drager meer dan een (zelf in te stellen) afstand van de woning, dan krijg een mantelzorger (of meerdere) een melding op de smartphone. De mantelzorger ziet dan direct waar de persoon met zijn/haar persoonlijk alarmsysteem zich bevindt en kan een spraakverbinding maken. Dat stelt zowel de drager van het personenalarm als de mantelzorger gerust. U bent elkaar nooit meer kwijt!

Ook voor kinderen!

Ook van jongere familieleden weten we soms niet goed waar ze uithangen Daar zijn ook horloges voor die soortgelijke functies hebben. Weet op het moment dat u dat wilt weten waar de kids uithangen. Ook kunnen ze uw hulp inroepen als ze de weg kwijt zijn, gevallen zijn of andere hulp nodig hebben.

personen alarm systeem voor kinderen

 

Hierdoor weten u en uw mantelzorgers dat alarm geslagen wordt als het mis is maar ook dat als er geen alarm gaat het waarschijnlijk prima gaat.

LET OP: er zijn ook alarmsystemen voor ouderen te koop die zich “valalarm” noemen, maar die de val op zich niet registreren. Degene die gevallen is moet alsnog zelf op een knop drukken. Dat zal de persoon niet in alle gevallen kunnen.

 

Stel uw vraag aan onze specialist in persoonsalarm:

    Of bel ons

    06 22369625