Zoals altijd is WijsWillenWonen op de interessante beurzen op zoek naar zaken die van belang kunnen zijn voor jullie. De 50PLUSBEURS heeft een hoog “gezellig”-gehalte: er is heel veel te vinden gericht op plezier. Hoewel gezellig heel belangrijk is. Ik zoek meer naar de nuttige zaken: Die de veiligheid verhogen.afbeelding van het logo van Zorg van nu

Ik wil een paar zaken met jullie delen die ik tegenkwam op de 50PLUSBEURS. Naast de gewone STA-OP stoel, de elektrische fietsen, de aanbiedingen op hotels in Texel waren er dit jaar ook een groter aantal Nuttige Stands: die de 50 plusser helpen veilig zelfstandig te laten wonen. Ik vond twee echte nieuwtjes op een stand van de overheid: “Zorg van Nu”  De meeste artikelen die ze lieten zien zijn al jaren bij WijsWillenWonen bekend. Alarmhorloges zijn een succesvol product van ons. Twee waren echt nieuw en wil ik aan jullie doorgeven:

Lea: de elektrische rollator.

Ik hoor u denken: ”Waar is dat goed voor?” het antwoord is: voor mensen die met een gewone rollator een grotere kans hebben op vallen. De Lea zit vol met sensoren, zodat deze precies weet wat de persoon wil: In beweging komen: Lea helpt een handje. Moeite met stoppen: Lea remt af. Lea zet zichzelf automatisch op de handrem als je wilt zitten op de ingebouwde zitting. Soortgelijke techniek die een Segway in balans houdt ondersteunt hier de gebruiker van de rollator. Ik kondigde  dit hulpmiddel al aan in een eerder bericht, maar ik was toen nog niet op de hoogte van de precisie dit dit apparaat laat zien. Zeker mensen met bijvoorbeeld de ziekte van Parkinson zullen hier veel baat bij hebben. De fabrikant (Nederlands) is bezig om de Lea ook met subsidie te kunnen krijgen. Apparaten als deze zijn duur. Subsidie is dus best belangrijk. U kunt hier een filmje van Lea zien.

Komp: de “tablet” voor senioren

Veel senioren zijn tegenwoordig best handig met ICT: de tablet, de smartphone of computer. Er zijn er echter ook nog velen die hier niet mee overweg kunnen.

Met de Komp is er slechts een draaiknop als bediening. Die knop werkt direct als aan-uit knop en als volumeregelaar. Net als een ouderwetse radio.

Familie kan via de Komp echter een videoverbinding opzetten. Kunnen foto’s en berichten plaatsen. Dan komt het best dichtbij Whatsapp of Facebook. En dat allemaal zonder dat de senior veel kennis hoeft te hebben. Binnenkort is er ook een agenda beschikbaar voor de Komp. Dit hulpmiddel is in Scandinavië al langer in gebruik (het is een Noors product) . De introductie in Nederland is nieuw. WijsWillenWonen wil die introductie graag vergemakkelijken. Misschien nemen we de Komp wel op in ons programma. Hier kunt u een filmpje zien.

Nieuws?? Op de 50PLUSBEURS???