De laatste 24-uur heeft Apple een nieuwe serie (4) Apple-Watches geïntroduceerd.

Waarom een bericht van WijsWillenWonen over deze Appel?

WijsWillenWonen biedt haar klanten al jaren de mogelijkheid een alarmhorloge (of hanger) waarmee, waar ook in Europa, alarm kan worden geslagen naar mantelzorgers. Dat geeft rust dat er in geval van nood altijd hulp onderweg is. Deze horloges hebben bewezen heel veel veiligheid te brengen. Een gerust gevoel voor de drager en voor de mantelzorgers.

Deze Apple-Watches kunnen een nieuwe ontwikkeling zijn. Wij gaan dat onderzoeken.

Er zijn 3 specificaties die erg interessant kunnen zijn:

    • De mogelijkheid een Elektrocardiogram (ECG) te maken.Apple-Watch series 4
    • Valdetectie.
    • Met het horloge een spraakverbinding te kunnen maken (telefoneren/bellen) zonder noodzaak voor een smartphone.

Hoewel deze horloges in de reclame vooral gericht zijn op jongeren, kan deze gecombineerde technologie misschien wel nieuwe mogelijkheden gaan betekenen voor ouderen.

ECG is tot nog toe niet echt mogelijk in een horloge:

Duizelingen, toch wel een vaak voorkomende oorzaak van vallen, worden vaak veroorzaakt door problemen in de bloedcirculatie. Als die bloedcirculatie nu door een I-Watch in gaten wordt gehouden en u wordt op tijd gewaarschuwd: kunnen vallen misschien voorkomen worden.

Valdetectie in een horlogevorm gaf tot nog toe veel te veel valse meldingen

Als de beweerde valdetectie daadwerkelijk werkt, kan deze misschien een uitkomst bieden als iemand valt en bewusteloos raakt. Een “normaal”┬á alarmhorloge werkt toch nog door het indrukken van een knop op het horloge.

Daadwerkelijk directe telefoon mogelijkheden van het horloge

Tot nog toe was het slechts met een handvol alarmhorloges mogelijk om een daadwerkelijke spraakverbinding op te zetten. Daarvoor was er GSM technologie ingebouwd in het alarmhorloge. De Apple-Watch geeft aan een spraakverbinding te kunnen op zetten, maar GSM wordt niet genoemd. Waarschijnlijk is hier sprake van internettechnologie (4G)

Het is een hele weg van pers-aankondiging tot een bewezen betrouwbaar hulpmiddel. Het is dus nog echt wel even afwachten wat de ervaringen gaan zijn. WijsWillenWonen houdt het in de gaten.

 

Nieuwe alarmhorloge technologie u?