Koolmonoxide-melders in test

Afgelopen najaar zijn er een groot aantal koolmonoxide-melders tijdens een, maanden durende, test te licht bevonden en afgekeurd. Helaas zijn ze nog steeds terug te vinden in de schappen van de verschillende winkelketens.

Hoe actueel koolmonoxide gevaar is blijkt uit krantenartikelen in de afgelopen tijd. Of lees hier, of hier.

 

Gelukkig zijn er ook een aantal goedgekeurd.Nest koolmonoxide-melder en rookmelder met automatische controlefunctie en melding naar smartphone

Deze goedgekeurde koolmonoxide-melders variëren nog van een eenvoudige, maar betrouwbare, die echt veel lawaai maakt bij voorkomend CO en die met een luide pieptoon duidelijk maken dat de batterij vervangen dient te worden.

Onze persoonlijke voorkeur gaat echter uit naar een melder die niet alleen in huis een intens alarmsignaal laat horen, maar ons ook waarschuwen op de mobiele telefoon. We hebben dieren in huis en we willen dat die geen gevaar lopen als we niet thuis zijn. Bovendien controleert dit systeem iedere dag meerdere malen, niet alleen op de batterij, maar de gehele werking.

Ook zijn er koolmonoxide-melders die direct een 24×7 alarmcentrale inschakelen. Die zorgen voor de aansturing van brandweer en ambulance. Het ultieme gevoel van veiligheid.

Het is natuurlijk aan u de voor u beste oplossing te kopen, maar plaats wel een CO-melder, wat ook heel recent zijn er gevallen van koolmonoxide vergiftiging geconstateerd.

Eenvoudige, maar betrouwbare koolmonoxide-melderKoolmonoxide-melder

Plaatsing

Ook in de plaatsing van een Koolmonoxide-melder bestaat nogal wat onduidelijkheid. Tot enige tijd geleden plaatste men de melder onder de mogelijke CO-bron. Nieuw onderzoek toont aan dat een plaatsing daar waar je het meest in ademt de beste plek is. In een slaapkamer praat je dan over op de hoogte van je kussen. In een keuken op ooghoogte.

 

Help uzelf aan het meest op maat gesneden advies bij een niet merkgebonden aanbieder.

Stel uw vraag aan onze specialist koolmonoxide-melders:

Of bel ons

06 22369625