Domotica: comfort, luxe of noodzaak?

Domotica kan luxe zijn, maar kan ook noodzaak zijn en veiligheid bieden.

Als u iedere Domotica: een afstandsbediening voor schakelen op afstandavond achter bijzettafeltjes naar schakelaars moet zoeken om alle schemerlampen aan te doen is dat vervelend. En dezelfde avond doet u ze ook allemaal weer uit! Voor de één is dit gewoon vervelend, voor ander, die minder goed ziet of slechter loopt, is dit een risico op vallen. Een afstandsbediening die alle lampjes tegelijkertijd aan en uitdoet is voor de één luxe en voor de ander noodzakelijk. Zo is domotica (woonhuisautomatisering) voor de één leuk en voor de ander een voorwaarde voor een veilig leven.

 

Als u soms niet meer met zekerheid kan zeggen of u alles (de lampen en ook het gas) heeft uitgedaan voordat u thuis vertrok, is dat vervelend. Meestal komen we thuis en is alles in orde. Maar het is alleen erg vervelend dat je moet omkeren om het huis te controleren. Comfortabeler is het om op de smartphone te kunnen checken of alles uit is. Nog comfortabeler is het dat u alles zelfs op afstand nog kan uitschakelen.

 

Het isMet domotica ziet u wie er voor de deur staat. laat hem/haar met een druk op de knop binnen! lastig om op te staan uit uw stoel als er iemand aan de voordeur belt. Het kan zelfs een risico zijn. U kunt ook op uw tablet of smartphone kijken: is het goed volk dan doet u met een druk op de knop de deur open. Kent u de persoon niet, dan maakt u gewoon een foto en laat de deur lekker dicht.

 

 

WijsWillenWonen weet wat er in de wereld van de  domotica (woonhuisautomatisering) te koop is. WijsWillenWonen weet dit ook werkend bij u achter te laten.